Suplementacja-najlepsze śniadanie,obiad i kolacja

Autorem artykułu jest Mrx


 Temat suplementowania żywności nie wiedzieć czemu wzbudza wciąż wiele kontrowersji.Ma  wielu zwolenników,jak i zajadłych przeciwników.
W 1936 roku senat amerykański wydał dekret stwierdzający,że społeczeństwo powinno suplementować się celem uzupełnienia zubożonej diety.
Minęło 70 lat,a ludzie zas...



 Temat suplementowania żywności,nie wiedzieć czemu wzbudza wciąż wiele kontrowersji.Ma  wielu zwolenników,jak i zajadłych przeciwników.
W 1936 roku senat amerykański wydał dekret stwierdzający,że społeczeństwo powinno suplementować się,celem uzupełnienia zubożonej diety.
Minęło 70 lat,a ludzie zastanawiają się wciąż,czy i po co stosować biologicznie aktywne dodatki do żywności.Otwarcie mówi się dziś,że człowiek jest tym co je.Autorytety przyznają,że istnieje niezaprzeczalna zależność między jedzeniem,a naszą kondycją psychofizyczną.
Jakie jest dzisiejsze jedzenie,czy takie jak 10 ,20,70 lat temu?
Skoro 70 lat temu zuważono potrzebę uzupełniania diety,to czy dzisiejsze pożywienie jest wyższej jakości?
Żywność ma stać długo na półce sklepowej,mieć ładny wygląd,być tania w produkcji i ma być jej dużo.
Czy ktoś zastanawiał się,czemu gospodynie domowe nie posypują pomidorów solą na długo przed podaniem na stół?Z pomidorów robi się wtedy pacia z powodu konserwantu który w niej się znajduje,celem zapobiegania zbrylaniu się... .
Chemia i spadek wartości odżywczych to dżuma XXI wieku.
Dziś (poza patologiami i krajami 3 świata )pojęcie głodu ilośćiowego nie występuje.
Jednakże wiele spożywanej żywności to zwykła masa oszukująca nasz żołądek.Czy można oszukać nasze komórki?
Zarówno wśród tych co odżywiają się byle jak ,jak i tych "zdrowo",występuje problem głodu jakościowego.
Komórki naszego ciała potrzebują,nie zaśmiecającej papki lecz czystości i dostarczania odpowiednich składników odżywczych.
Chcieć a móc to różnica jednak....W zależości od tego jak dobieramy naszą strawę-są mniej lub bardziej zaśmiecone i niedożywione.
Niektórzy twierdzą ,że 80%chorób cywilizacyjnych jest dietozależna...
Suplementy-jakie używać to już odzielny temat.Dziś stają się niezbędne,lecz uwaga-tylko dla tych którzy chcą być zdrowi.
Te dobre kosztują-fakt,ale ile dla Ciebie jest warte zdrowie?Czy koszta leczenia są niskie?
Ponieważ nierzadko po zażywaniu dodatków żywnościowych chorzy wracają do zdrowia,niektórzy mylnie kojarzą je z lekami.Oczyszczony i odżywiony organizm jak każdy układ dąży do doskonałości.
To jednak nie leki lecz forma jedzenia celem zapobiegania chorobom w dzisiejszych czasach.Uzupełnie przysłowiowej "pustej"kromki chleba.
Może więc warto zacząć zmieniać nawyki żywieniowe,czytać dokładnie etykiety,rezygnować z pewnych pseudo zdrowych rzeczy na korzyść suplementacji?
Może warto wygospodarować kilka złotych dziennie,przestać patrzeć na dodatki jak na drogie lekarstwa,tylko potraktować jako codzienną rację żywieniową,służącą powstrzymaniu degradacji organizmu.
Nasi lekarze mieliby z pewnością mniejsze kolejki,a w aptekach kupowano by głownie plaster i bandaż.
Ktoś mądry kiedyś powiedział:"każda prawda ma 3 fazy:najpierw jest wyśmiewana,potem zwalczana,w końcu uważana za oczywistą".
Osobiście twierdzę i powtarzam,za wieloma mądrymi ludżmi,że suplementacja:to najlepszy obiad ,śniadanie i kolacja...dla naszych komórek.


---

mój_blog


Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl

Tagi: suplementowania, zubożonej diety, biologicznie aktywne, żywności, składników odżywczych, dietozależne,degeneracji organizmu
div id='flakpress_1'/>

0 komentarze:

Prześlij komentarz